3 Temmuz 2014 Perşembe

Sol baştan say; 1,2,3,4,5!


Üç hafta önce Yedikule Hayvan Barınağı'nın sosyal paylaşım sitesindeki acil paylaşımı ile yolumuz barınağa düştü. Bir haftalık yavru bebek kediler için süt anne veya gönüllü anne arayışındaydılar. Eşimle konuştuktan sonra yavrulara en azından kuru mama yemeye başlayana dek gönüllü aile olabileceğimize ve sonrasında da bir tanesini evlat edinebileceğimize karar verdik. Önce markete uğrandı ve dört poşet dolusu makarna ve süt alındı; barınaktaki diğer canların hatırı kalmasın diye:). Barınağa vardığımızda bizden önce başka birinin daha teklifte bulunduğu ve onun beklendiğini öğrendik. Aslında içim burulmuştu biraz. Çünkü melek Şeker' imizi de daha bir günlükken evlat edinmiştik. Sanki bu bebeklere sahip çıkarsak onun hatırasını canlı tuttacakmışım gibi hissetmiştim; neyse.
Yaklaşık bir saat kadar beklenen diğer kişinin  gelmesini bekledik. Olur da gelmezse yine biz alacaktık. O kişi mesaj ile yola çıktığını bildirdi barınak yöneticisine ve bizim alma ihtimalimiz tükendi. Bunun üzerine barınakta başka bebek kediler olduğunu ve istersek onları da görebileceğimizi söylediler. Bizi bir odaya aldılar. Odada iki yavru köpek ve üç tane yavru kedi vardı. Hepsi o kadar şirindiler ki! Eşimle birbirimize baktık ne yapsak ne etsek diye ve anında karar verildi. Biz bir tanesini evlat ediniyorduk:). Ben tezgahtan meyve sebze seçer gibi orasına burasına bakıp can seçemezdim. Dolayısıyla elimize gelen bir tanesini aldık ve tamam bu dedik; kara kaşına kara gözüne bakmadan. 
Meral Hanım'ın - barınağın gönüllü yöneticisi- yanına gittik ve "Tamam" dedik "Biz aldık birini". "Dişilerden biri mi erkek olan mı?" dedi. "Bilmiyoruz." dedik cinsiyet ayrımı bile yapmadan seçtik çünkü:) Pisicik yanımıza getirildiğinde minik bir hanımmış öğrendik.

Meral Hanım o anı böyle ölümsüzleştirdi.

Barınakta yaşayan canların beslenmesine ve bakımlarına katkıda bulunmak için illaki market alışverişi yapmanız gerekmiyor. Barınağın minik dükkanında satılan t-shirt, kupa, ajanda, takvim ve çanta gibi ürünlerden alarak da katkıda bulunabiliyorsunuz. Ben bu şirin bez çantayı aldım.İki yüzü farklı desenli.

 

Eve dönüş yolunda o kadar usluydu ki hiç sesi çıkmadı. Biz Susam' dan alışığız veterinere giderken var gücüyle bağırmalara. Dedik bu kız pek uslu, maaşallah. Keşke dilimizi ısırsaymışız:)
Önce veterinere uğradık bir kontrolden geçtik ve daha pek minik olduğumuz için üç hafta sonrasına randevu aldık başlangıç aşılarımız, haplarımız için.
Eve geldiğimizde ortalık karıştı tabi biraz. Susam klasik triplerini sergileyerek gardrop üzerindeki bavulun arkasına saklandı. Badem önce bir iki tıs mıstan sonra kaynaştı minik hanımla.


Kerem, abilerinin tasması var diye Zeytin'e de bir tasma ayarladı. Evdeki yedek tasma hanımın incecik boynuna büyük gelince bir iki işlem ile uygun hale getirdi.

   

Susam ilk hafta sadece yemek, su ve tuvalet ihtiyacı için gardroptan aşağı indi. Çok fenaydı, üzüldüm çocuğu strese soktuk diye ama ikinci hafta artık o da kaynaşma turlarındaydı. Gerçi hala çok yakın temasta bulunmuyor Zeytin ile ama ciddi ilerleme kaydettiler, beraber deli gibi koşturuyorlar evin içinde.
Ama Zeytin Hanım'ın esaslı kankası Badem oldu:)




Abi kardeş pencereden kuş kesmeye bile başladılar:)


Hani demiştim ya bu kız çok uslu olacak galiba falan diye. Külliyen yalan! Ne kolumuzda hayır kaldı eşimle, ne bacaklarımızda. Her yerimiz çizik içinde. İz kalmasın diye krem sürmekten bitap düştüm. 
Çok fettan çıktı bu kız çok!
Yavru kedileri kışın evlat edinmek lazım, yazın cıbıl bacaklara yazık oluyor:)
                                         Ve işte Zeytin Hanım ailemize katılınca olduk mu sana muhteşem beşli:)


Yaz köşesi, kış köşesi, işte bizim evin tülümen köşesi...
Seviyorum sizi!

Not: Bebek kedileri gelip alacağını söyleyen bayan almadı bu arada. Yalan söyleyerek minik canların hayatıyla böyle oynayan insanlardan nefret ediyorum! Neyse ki başka bir gönüllü bulundu ertesi gün de içimiz rahat etti. 

2 Temmuz 2014 Çarşamba

unutMADIMAKlımda


2 Temmuz 1993' ten beri, yüreklere düşen kor ateş sönmedi.


Ne orada toplanan cahil güruhunu affediyoruz ne de failleri ak'layanları!


1 Temmuz 2014 Salı

Ağlaklar yine sahnede...

Bir süredir siyasi içerikli yazı yayınlamıyordum. 
Gerçi diğer türlüsünü de askıya almıştım da neyse:)
1 Temmuz geldi çattı ve malum aday açıklandı. 
Biliyorduk zaten kimin aday olarak açıklanacağını. Sürpriz olmadı.
Utanmadan çıktı o sahneye, din üzerinden bir saat attı tuttu. 
Sadece rtecik çıkmadı sahneye timsah gözyaşları da oradaydı.
Bir de ayran budalası şakşakçılar var tabi.
Eskiden çok sinirlenirdim bunlara; sonradan gülmeye başladım zavallı hallerine, artık acıyorum.
Zamanında tüm mal varlığım bir yüzük diye ahkam kesen yalancıya hayranlar. Büyü bozulduğunda sudan çıkmış balık olamasalar bari, yazık...
Işid'in elinde rehine olarak tutulan vatandaşların da seçim kozu olarak kullanıldıklarına inanıyorum. 
19 gündür rehin olarak tutulan kişiler bugün, yarın davullu zurnalı sınırdan içeri girecekler. Ne de olsa bu adamlar için koltuğa giden her yol mübah.
Soner Yalçın'ın son kitabı "Kayıp Sicil- Erdoğan'ın Çalınan Dosyası" nı okuyunuz lütfen. 

***

Benim için, insan olduğum için, vicdanlı olduğum için önemli olan 1 Temmuz değil, 2 Temmuzdur!
Kürsülerden yapılan hukuk adalet vıdı vıdıları benim için hiçtir. Sözde 12 Eylül davası ile ağzımıza çalınmaya çalışılan bir parmak balı tükürdük biz.
13 Mart 2012 tarihinde Sivas Katliamı davası zaman aşımına uğradığında insanlığın, hukukun ve adaletin ipi çekilmişti zaten.
Üzerinden değil 21 yıl, yüzlerce yıl da geçse canlar yüreğimizde kor ateştir ve

Muhlis Akarsu....Yaşıyor!
Muhibe Akarsu...Yaşıyor!
Gülender Akça...Yaşıyor!
Metin Altıok.......Yaşıyor!
Mehmet Atay.....Yaşıyor!
Sehergül Ateş.....Yaşıyor!
Behçet Sefa Aysan...Yaşıyor!
Erdal Ayrancı....Yaşıyor!
Asım Berzirci....Yaşıyor!
Belkıs Çakır......Yaşıyor!
Serpil Canik.... Yaşıyor!
Muammer Çiçek.....Yaşıyor!
Nesimi Çimen....Yaşıyor!
Serkan Doğan.... Yaşıyor!
Hasret Gültekin....Yaşıyor!
Murat Gündüz......Yaşıyor!
Gülsüm Karababa...Yaşıyor!
Uğur Kaynar......Yaşıyor!
Emin Buğdaycı.....Yaşıyor!
Asaf koçak.....Yaşıyor!
Koray Kaya.....Yaşıyor!
Menekşe Kaya....Yaşıyor!
Handan Metin.....Yaşıyor!
Sait Metin......Yaşıyor!
Huriye Özkan.....Yaşıyor!
Yeşim Özkan.....Yaşıyor!
Ahmet Özyurt....Yaşıyor!
Nurcan Şahin.....Yaşıyor!
Özlem Şahin.....Yaşıyor!
Asuman Sivri....Yaşıyor!
Yasemin Sivri....Yaşıyor!
Edibe Suları....Yaşıyor!
İnci Türk......Yaşıyor!
Cengizhan Demir....Yaşıyor!