18 Ocak 2014 Cumartesi

Terrariuma da el attık:)

    Bir süredir malzeme temini için Eminönü' ne gitme planları içerisindeydim. Bugün hava o kadar parlaktı ki tam da bu planı yerine getirmelikti. Biz de ailece kendimizi dışarı attık. Herkes bizim gibi düşünmüş olmalı ki trafikten nasibimizi aldık:)

     Eminönü' ne ulaştığımızda istikamet ilk olarak tabiki Sabuncu Han'dı. O kadar kalabalıktı ki boyalarımı bile zor seçebildim:S.. Ben böyle kalabalık ortamlarda alışveriş yapmayı seven biri değilim ancak bu işi Cumartesi gününe bırakırsam başıma bunun geleceğini tahmin etmeliydim. Alışveriş listemde olan birkaç şeyi istemeyerek de olsa bir dahaki sefere bırakmak durumunda kaldım yoksa cinnet geçirecektim dükkanda:)

      Eşimle birlikte aklımızda bir terrarium oluşturmak fikri vardı bir süredir. Terrarium hakkında bilgi vermek gerekirse kısaca bitki akvaryumu diyebiliriz. Eminönü alt yapıyı hazırlamak için biçilmiş kaftandır ve bu fırsat kaçırılmaz. Daha önce birkaç yapı marketin bahçe bölümlerini gezmiş ve istediklerimizi bulamamıştık. Ama bugün şansımız döndü ve çiçekçide aradıklarımızı görünce resmen gözlerimiz parladı:) Eve döndüğümüzde ilk iş terrariumumuzu tamamlamak ve seyrine dalmak oldu.






Ve sehpamızda yerini aldı...



Hepinize eğlenceli bir haftasonu dilerim.
Sevgiyle kalın.


NOT: İNTERNETİME DOKUNMA!







17 Ocak 2014 Cuma

Modaya uyan kavanozlar ayaklanmışlar!

Kavanoz boyamaca furyasına geçtiğimiz günlerde katılmıştım; eksik kalmayayım:) Burada paylaşmıştım hatırlarsanız. Çok keyifliymiş ama biraz da zahmetli. Aman olsun.. Hayatta zahmetsiz bir şey mi var! Bizim kutular da boş çıkınca el mahkum bileğe kuvvet diyeceğiz:)





Canım annem bana bir erişte/makarna makinası aldı. Hamur açma işi biraz hafifledi dolayısıyla. Hem de kalınlık farklılığı sorunu ortadan kalkmış oldu.




Bu minik kavanoza bayıldım ben. Çok amaçlı ister pudra şekeri ister pul biber istersem de tarçın için kullanabiliyorum. Bizim ailede kavanoz hastalığı vardı son 1 yıla kadar. Annem sağolsun içi boşalan her türlü kavanozu zulasına atardı. O zamanlar bir ton laf ederdik at bunu at şunu diye. Ben nerden bileyim zamanı gelince işime yarayacaklarını:P.. Şimdi evde elime geçirdiğimi boyuyorum.




Çok kavanoz paylaştım bu gece kesin rüyama girip beni kovalayacaklar. Onlar gelmeden ben gidiyim.
İyi geceler; sevgiyle kalın...





14 Ocak 2014 Salı

Hediye paketi deyip geçmemeli

Çocukluğumdan beri içindekinden çok paketi ilgimi çekmiştir hediyelerin. Büyüdüm hala da değişmedi bu durum. Bir hediye aldığımda paketini ne kadar az zararla sökebilirim diye beynimi yoruyorum hala. Yaş 33 olmuş ama içim hala çocuk :) 


Şimdilerde isteyenler için hazırladıklarımı paketleme stresi içindeyim. Ben öyle kolay hediye seçemediğim gibi kolay kolay da paket beğenmem. Çoğu zaman aldığım hediyeleri kendim paketlemeyi seviyorum; süsleyip püslemeyi, kendimden birşeyler katmayı. Seramik hamurundan minik kurabiye kalıpları ile kestiğim parçalara dekupaj yaparak paketlerime ekliyorum. Paketlere imza atmışım gibi:) Son halleri şöyle oluyor


Her günümüz hediye almışçasına güzel geçsin. Sevgiyle kalın.